Po√ętische parels

Marilyn Monroe droeg soms niks meer dan een parelsnoer en haar Chanel N°5 , Cleopatra mengde parels in haar wijn om haar extravagantie in de verf te zetten. Doorheen de geschiedenis hebben parels vrouwen én mannen mooier gemaakt, rijkdom en afkomst subtiel benadrukt en fantasieën geprikkeld. Daisy Verheyden werkt gestaag en met het nodige geduld aan haar nieuwe collectie Poëtische Parels. Een zekere traagheid is eigen aan de parel, het natuurlijke proces waarbij de oester laagje voor laagje het kostbare parelmoer afzet, kan jaren duren. De parels tot een juweel maken vraagt eveneens tijd, geduld en doorzettingsvermogen.

 

Telkens Daisy Verheyden een mooi exemplaar tegenkwam, kreeg die een plekje in haar kostbare verzameling. Nu is de tijd gekomen om ze de aandacht te geven die ze verdienen. De tijdloze schoonheid van een parel sluit naadloos aan bij het werk van Daisy Verheyden. Het edele goud waar ze zo graag mee werkt is maakbaar, ze zet het naar haar hand en vormt het volgens goesting. Een parel daarentegen heeft zijn eigen unieke vorm en kleur en is krachtig maar tegelijkertijd fragiel. Een uitdaging voor een juweelontwerpster om die twee werelden elegant samen te smeden. In de nieuwe collectie krijgt u, naast een paar klassiekers, originele  en eigentijdse combinaties te zien. De delicate halssnoeren van gouden plaatjes in combinatie met fijne parels zijn van een zelden geziene schoonheid. Met engelengeduld en geraffineerd vakmanschap knoopt Daisy Verheyden de parels tot unieke creaties voor de hedendaagse, zelfbewuste vrouw. Want ook al lijkt een parel op het eerste zicht klassiek en traditioneel, het kleinood blijft tot de verbeelding spreken.

Daisy Verheyden nodigt u vriendelijk uit op de voorstelling van haar recente juwelencreaties Poëtische Parels

U bent van harte welkom op de opening: donderdag 24 november van 18 tot 22u en ook op vrijdag 25 november van 13 tot 21u, zaterdag 26 en zondag 27 november van 13 tot 18u.

LEOPOLDSTRAAT 29 • 2000 ANTWERPEN

 

In het kader van ‘To Be 2016’, een initiatief van Art Design Antique Antwerp, kan u tijdens datzelfde weekend bij ons ook het werk ontdekken van Amparo De Bakker, als grafisch kunstenares net afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. 

 

( Met dank aan Karen Van Winkel - fotografie, Henny Waalwijk - styling, Kristine Akré - model )

 

Terug naar overzicht